Forum: Ruby on Rails Login Problem

18234c3c6b04ac08d8afb1eeb2e20269?d=identicon&s=25 Avi (Guest)
on 2013-09-26 09:44
(Received via mailing list)
Hello All,

I am getting a problem while login for inactive users.
While login I am getting -

Processing by Devise::SessionsController#new as HTML
  User Load (0.7ms)  SELECT "users".* FROM "users" WHERE "users"."id" =
2
LIMIT 1
Redirected to http://localhost:3000/
Filter chain halted as :require_no_authentication rendered or
redirected.

Inactive users still login, but while debugging, it doesn't show
anything.
It goes to the else part, still logs in.


session_controller:-

prepend_before_filter :require_no_authentication, :only => [ :new,
:create ]
  prepend_before_filter :allow_params_authentication!, :only => :create
  prepend_before_filter { request.env["devise.skip_timeout"] = true }
  skip_before_filter :verify_authenticity_token

def create
    user_email = User.find_by_email(resource_params['email'])

    if user_email
      if server_emails.include?(resource_params['email']) ||
params[:client_login] != nil
        if user_email.valid_password?(resource_params['password'])
          if (user_email.status == "Verified" || user_email.status ==
nil)

              /// This part is fine...  It allows to login.

          else
            flash[:notice] = "User Not Active"
            respond_with({:errors => "User Not Active"}, :location =>
sign_in_path)
          end
        else
          flash[:notice] = "Password doesn't match"
          respond_with({:errors => "Password doesn't match"}, :location
=>
sign_in_path)
        end
      else
          puts "NOT AUTHORIZED"
        flash[:notice] = "You are not authorized to login. Admin login
only."
        respond_with({:errors => "Not authorized"}, :location =>
sign_in_path)
      end
    else
      flash[:notice] = "Email doesn't exists."
      respond_with({:errors => "Email doesn't exists."}, :location =>
sign_in_path)
    end

  end





Thanks,
Avi
18234c3c6b04ac08d8afb1eeb2e20269?d=identicon&s=25 Avi (Guest)
on 2013-10-03 09:01
(Received via mailing list)
Hello,

Any suggestion on this.
Even I reverted back to the code 2 months back where the same code was
working.
The same problem exists.
What I need to do ?


Thanks
5251fb12ad96bacd1f57e579b28b30fe?d=identicon&s=25 unknown (Guest)
on 2013-10-10 10:42
(Received via mailing list)
Hi Avi,

Can you answer a few questions?

1. What is your rails, ruby and devise version you are using?

2. What is exactly your problem and why you customising the sessions
controller exactly? It was pretty confusing your post, so maybe put your
code on a gist: https://gist.github.com/

3. Have you tried using a debugger, to see why your code is not hittin
what
you want? look at this gem: https://rubygems.org/gems/ruby-debug
or https://github.com/cldwalker/debugger depending on ruby version.

all the best,

Andre
Please log in before posting. Registration is free and takes only a minute.
Existing account

NEW: Do you have a Google/GoogleMail, Yahoo or Facebook account? No registration required!
Log in with Google account | Log in with Yahoo account | Log in with Facebook account
No account? Register here.