Forum: Ruby Question about SOAP and basic auth

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
oliver.andrich (Guest)
on 2005-11-27 18:28
(Received via mailing list)
Hi,

I am just starting to learn ruby and want to use it to automate some
tasks in our project. I am using ruby on windows (the one-click
installer) at the moment.

I have written a small testscript which looks like that.

require 'soap/wsdlDriver'

WSDL_URL="http://demo/axis/services/LogoService?wsdl"

soap = SOAP::WSDLDriverFactory.new(WSDL_URL).createDriver
soap.options["protocol.http.basic_auth"] <<
["http://demo1.red-web.org:8080/","Client/Object/Use...]

result = soap.getServiceVersion
puts result

If I run this script I get the following error.

C:\Dokumente und Einstellungen\oa\Desktop>ruby soaptest.rb
c:/ruby/lib/ruby/1.8/soap/netHttpClient.rb:62:in `set_basic_auth':
basic_auth is not supported under
  soap4r + net/http. (NotImplementedError)
         from c:/ruby/lib/ruby/1.8/soap/streamHandler.rb:171:in
`set_basic_auth'
         from c:/ruby/lib/ruby/1.8/soap/streamHandler.rb:170:in `each'

Is there something broken with my setup? Am I doing something wrong?
Some hints would be very kind.

Best regards,
Oliver
oliver.andrich (Guest)
on 2005-11-27 18:41
(Received via mailing list)
Hi,

reading the testcode I understood what I did wrong. After I installed
http-access2 everything works fine.

Bye,
Oliver
This topic is locked and can not be replied to.