Forum: Rails I18n Translating missing for I18n in models after upgrading gem

5752f93a36fbdc3e1d11de5bc86be594?d=identicon&s=25 Antoine Antoine (bitonio2)
on 2009-08-11 10:26
Hi everyone,

I deployed yesterday a new version of my website. For some features, I
had to upgrade rubygems to 1.3.1 version. Here is my gem env :
RubyGems Environment:
  - RUBYGEMS VERSION: 1.3.1
  - RUBY VERSION: 1.8.6 (2007-09-24 patchlevel 111) [i486-linux]
  - INSTALLATION DIRECTORY: /usr/lib/ruby/gems/1.8
  - RUBY EXECUTABLE: /usr/bin/ruby1.8
  - EXECUTABLE DIRECTORY: /usr/bin
  - RUBYGEMS PLATFORMS:
    - ruby
    - x86-linux
  - GEM PATHS:
     - /usr/lib/ruby/gems/1.8
     - /home/tableonline/.gem/ruby/1.8
  - GEM CONFIGURATION:
     - :update_sources => true
     - :verbose => true
     - :benchmark => false
     - :backtrace => false
     - :bulk_threshold => 1000
  - REMOTE SOURCES:
     - http://gems.rubyforge.org/

Version of rails is 2.2.2

Path seems to be ok, as all my gems are there.
But since then (and i really don't understand the link), I18n ONLY IN
MODELS rb files is not working and I get the "Translation missing: en"
message for variables in those files. The weird stuff is that my locale
is fr (and seems to work as the rest of the website is correctly
translated).
Even more strange, in development environment (on my mac) everything is
working with the same versions.

I tried changing locale, upgrading en.yml with french values, nothing
changed...

Any clue of what is happening ?

Thanks a lot.
5752f93a36fbdc3e1d11de5bc86be594?d=identicon&s=25 Antoine Antoine (bitonio2)
on 2009-08-11 13:38
This now more precise : only constants values in models are not working.
But I still don't understand why.
Moreover, if I create the en.yml identical to fr (with en at the
beginning of the file), the problem remains the same.
This topic is locked and can not be replied to.