Forum: Ruby on Rails Trouble installing rails on CentOS 5.2

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
50b4aad5f4ccdff84d189dc55f9a0b6d?d=identicon&s=25 Paryank Kansara (paryankkansara)
on 2009-02-19 06:54
My PC is running CentOS 5.2 with Ruby 1.8.6 and Ruby-devel package
installed. I have installed RubyGems by downloading rubygems-1.3.1.tgz
from rubyforge.org.

Now I am trying to install Rails by the following command:

gem install rails

It gives the following error:

ERROR:  While executing gem ... (Zlib::DataError)
    incorrect header check

I have tried installing other gem packages like hpricot, needle. They
all are installed successfully but I cannot install rails.

Can somebody please give me a way to resolve this?

Thanks
Paryank
09b4d64ca074d04a272a713eb10319eb?d=identicon&s=25 Charles Johnson (Guest)
on 2009-02-19 15:48
(Received via mailing list)
On Wed, Feb 18, 2009 at 11:54 PM, Paryank Kansara <
rails-mailing-list@andreas-s.net> wrote:

>
> ERROR:  While executing gem ... (Zlib::DataError)
>    incorrect header check
>
> I have tried installing other gem packages like hpricot, needle. They
> all are installed successfully but I cannot install rails.
>
> Can somebody please give me a way to resolve this?
>
> Thanks
> Paryank


Are you running 64-bit? If so, do you have both 32-bit and 64-bit zlib
installed?
yum list installed

zlib.i386                                1.2.3-3
installed

zlib.x86_64                           1.2.3-3                installed

zlib-devel.i386                       1.2.3-3                installed

zlib-devel.x86_64                   1.2.3-3                installed

Cheers--

Charles
50b4aad5f4ccdff84d189dc55f9a0b6d?d=identicon&s=25 Paryank Kansara (paryankkansara)
on 2009-02-20 05:40
I am running 32-bit. zlib and zlib-devel are already installed on my PC.
This topic is locked and can not be replied to.