Forum: Ruby on Rails Verify that an email is sent?

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
Fc582698581884352e745d1d4c64699d?d=identicon&s=25 Joshua Muheim (josh)
on 2008-10-24 23:58
Hi all

I'm trying to get my actionmailer to work. I've set the following params
in my environment.rb:

  config.action_mailer.smtp_settings = {
    :address => "mail.???.ch",
    :port => 25,
    :domain => "???.ch",
    :authentication => :login,
    :user_name => "???",
    :password => "???"
  }
  config.action_mailer.default_charset = "utf-8"

So far, everything seems to work, the log is:

Sent mail:
 Date: Fri, 24 Oct 2008 23:53:16 +0200
To: ???@???.ch
Subject: =?utf-8?Q?Hippie=2dWG_CD=2dShop_Bestellungsbest=c3=a4tigung?=
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8

Liebe(r) bla,

Deine Bestellung ist bei uns angekommen:
...

But I didn't receive any email yet. What could be the problem? I tried
it with wrong settings in environment.rb (so it shouldn't be able to
connect to the email server), but it still stated everything went
successful.

How can I "debug" this stuff? Is there something I have to set on my
email server?

Thanks for help
Josh
4a551074ddba4460f95d011c47190d0e?d=identicon&s=25 Henrik --- (malesca)
on 2008-10-25 09:28
(Received via mailing list)
On Oct 24, 11:58 pm, Joshua Muheim <rails-mailing-l...@andreas-s.net>
wrote:
> I'm trying to get my actionmailer to work.
>
> How can I "debug" this stuff? Is there something I have to set on my
> email server?

Make sure you have
  config.action_mailer.raise_delivery_errors = true
in config/environments/development.rb.
Fc582698581884352e745d1d4c64699d?d=identicon&s=25 Joshua Muheim (josh)
on 2008-10-29 19:49
Henrik --- wrote:
> On Oct 24, 11:58�pm, Joshua Muheim <rails-mailing-l...@andreas-s.net>
> wrote:
>> I'm trying to get my actionmailer to work.
>>
>> How can I "debug" this stuff? Is there something I have to set on my
>> email server?
>
> Make sure you have
>   config.action_mailer.raise_delivery_errors = true
> in config/environments/development.rb.


Thanks a lot. :-)
This topic is locked and can not be replied to.