Forum: Ruby on Rails Could not find RubyGem - because it's not a gem

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
Aee77dba395ece0a04c688b05b07cd63?d=identicon&s=25 Daniel Berger (Guest)
on 2008-10-15 19:43
(Received via mailing list)
Hi all,

Why doesn't a require in my environment.rb file search the standard
site_lib path?

# works
irb(main):001:0> require 'strongtyping'
=> true

# doesn't work
C:\>ruby script\server
=> Booting WEBrick...
C:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:628:in
`report_activate_error': Could not find RubyGem strongtyping (>= 0)
(Gem::LoadError)

Regards,

Dan
81b61875e41eaa58887543635d556fca?d=identicon&s=25 Frederick Cheung (Guest)
on 2008-10-15 19:53
(Received via mailing list)
On 15 Oct 2008, at 18:43, Daniel Berger wrote:

> # doesn't work
> C:\>ruby script\server
> => Booting WEBrick...
> C:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:628:in
> `report_activate_error': Could not find RubyGem strongtyping (>= 0)
> (Gem::LoadError)


That sort of thing works fine for me. The ruby-talk list may be able
to offer more help with this.

Fred
Aee77dba395ece0a04c688b05b07cd63?d=identicon&s=25 Daniel Berger (Guest)
on 2008-10-15 20:38
(Received via mailing list)
On Oct 15, 11:43 am, Daniel Berger <djber...@gmail.com> wrote:
> C:\>ruby script\server
> => Booting WEBrick...
> C:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:628:in
> `report_activate_error': Could not find RubyGem strongtyping (>= 0)
> (Gem::LoadError)

BTW, this is Ruby 1.8.6-p114, Windows XP, Rails 2.1.1

Regards,

Dan
This topic is locked and can not be replied to.