Forum: Ruby mechanize - could not loading RubyGem hoe...

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
C38e9b4c2a28c809a5ec237798d9aa1d?d=identicon&s=25 Ruby Newbie (grooveboy)
on 2008-10-15 14:53
I installed mechanize as follows : 'gem install mechanize'

I tried using it with radrails and netbeans but both are giving the
error that the gem cannot be found.

Mechanize is listed as being installed.

I used require 'rubygems'
       require 'mechanize'


Platform is : Windows Vista with Ruby 1.8.6.


Error log =

:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:578:in
`report_activate_error': Could not find RubyGem hoe (>= 1.7.0)
(Gem::LoadError)
  from c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:134:in `activate'
  from c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:158:in `activate'
  from c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:157:in `each'
  from c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:157:in `activate'
  from c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
        `require'
  from main.rb:2


Is there a solution for this problem ?
134ea397777886d6f0aa992672a50eaa?d=identicon&s=25 Mark Thomas (Guest)
on 2008-10-15 15:15
(Received via mailing list)
> `report_activate_error': Could not find RubyGem hoe (>= 1.7.0)
> ...
> Is there a solution for this problem ?

Just a wild guess...
gem install hoe
C38e9b4c2a28c809a5ec237798d9aa1d?d=identicon&s=25 Ruby Newbie (grooveboy)
on 2008-10-15 15:28
Mark Thomas wrote:
>> `report_activate_error': Could not find RubyGem hoe (>= 1.7.0)
>> ...
>> Is there a solution for this problem ?
>
> Just a wild guess...
> gem install hoe

Maybe a wild guess...but certainly a good guess...It works !

Thanks
This topic is locked and can not be replied to.