Forum: Ruby on Rails action mailer not really sending emails

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
Conrad T. (Guest)
on 2006-05-10 08:25
I am trying to get the action mailer to send out emails from my server
(windows 2003). I configured it to the local smtp server and when I try
sending to email boxes that are on the local domain, the emails go
through. However, when I try sending emails to my gmail account, they
won't get through. It gives me no errors. As far as I can tell there are
no firewalls on our server that are on. I'm working in the development
environment, but I don't see why that would have anything to do with my
emails not going through. Anyone have any idea what I'm missing?

~ct
Alan F. (Guest)
on 2006-05-10 17:28
conrad turlik wrote:
> sending to email boxes that are on the local domain, the emails go
> through. However, when I try sending emails to my gmail account, they

Have you looked at the log files for the smtp server ?  It must be that
if you're okay locally.

Alan
Bryan D. (Guest)
on 2006-05-10 20:48
Any chance that GMail is rejecting messages from your SMTP server for
any reason? Another possibility is that ActionMailer is in test mode -
did you specifically set it to smtp?

By any means, try sending mail from your smtp to some address on the
internet other than GMail. If that works, you'll know its GMail.
Conrad T. (Guest)
on 2006-05-11 09:03
ok, so i realized that i accidently had the flag on to suppress action
mailer errors in the environment. and it's giving me a 550 5.7.1 error,
which means that the server couldn't authenticate me as a legitimate
user. when i tried all adding authentication to the environment for the
actionmailer it said that auth login, auth plain, and auth cram_md5 are
unrecognized authentication (error 504 5.7.4) types for the smtp. any
idea what to do? thanks in advance, and thanks to the people that
responded before.

~ct



conrad turlik wrote:
> I am trying to get the action mailer to send out emails from my server
> (windows 2003). I configured it to the local smtp server and when I try
> sending to email boxes that are on the local domain, the emails go
> through. However, when I try sending emails to my gmail account, they
> won't get through. It gives me no errors. As far as I can tell there are
> no firewalls on our server that are on. I'm working in the development
> environment, but I don't see why that would have anything to do with my
> emails not going through. Anyone have any idea what I'm missing?
>
> ~ct
This topic is locked and can not be replied to.