Forum: Ruby on Rails Recognition failed for "/"

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
Ter (Guest)
on 2006-04-19 14:43
I am new to ROR and i have been following a few howto's and just testing
things.
It works fine in webbrick yet if i try and access using lighttpd or if i
run
public/dispatch.fcgi from cmd line i get the error below

Thanks

Recognition failed for "/"
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-1.12.1/lib/action_controller/routing.rb:488:in
`recognition_failed'
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-1.12.1/lib/action_controller/routing.rb:478:in
`recognize!'
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/dispatcher.rb:38:in
`dispatch'
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/fcgi_handler.rb:150:in
`process_request'
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/fcgi_handler.rb:54:in
`process!'
/usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/fcgi.rb:600:in `each_cgi'
/usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/fcgi.rb:597:in `each_cgi'
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/fcgi_handler.rb:53:in
`process!'
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/fcgi_handler.rb:23:in
`process!'
/usr/home/tom/rails/test/Guide/public/dispatch.fcgi:24
Ter (Guest)
on 2006-04-19 17:21
Ter wrote:
> I am new to ROR and i have been following a few howto's and just testing
> things.
> It works fine in webbrick yet if i try and access using lighttpd or if i
> run
> public/dispatch.fcgi from cmd line i get the error below
>
> Thanks
>
> Recognition failed for "/"
> 
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-1.12.1/lib/action_controller/routing.rb:488:in
> `recognition_failed'
> 
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-1.12.1/lib/action_controller/routing.rb:478:in
> `recognize!'
> /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/dispatcher.rb:38:in
> `dispatch'
> /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/fcgi_handler.rb:150:in
> `process_request'
> /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/fcgi_handler.rb:54:in
> `process!'
> /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/fcgi.rb:600:in `each_cgi'
> /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/fcgi.rb:597:in `each_cgi'
> /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/fcgi_handler.rb:53:in
> `process!'
> /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.1.2/lib/fcgi_handler.rb:23:in
> `process!'
> /usr/home/tom/rails/test/Guide/public/dispatch.fcgi:24


fixed it :) with
  map.connect ':controller/:action/:id', :controller =>
'your-controller-here'
in config/routes.rb
This topic is locked and can not be replied to.