Forum: GNU Radio USB Connect Problem

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
seph 004 (Guest)
on 2006-03-30 18:53
(Received via mailing list)
Hi

 I am struggling at the moment to get the USB to my USRP board working
again. When I try to run any programs, it returns with

 usrp: failed to find usrp[0]

 My dmesg output looks like this when I connect my USRP:

 usb 3-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 6
 usb 3-2: unable to read config index 0 descriptor/all
 usb 3-2: can't read configurations, error -71
 usb 3-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 7
 usb 3-2: device not accepting address 7, error -71
 usb 3-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 8
 usb 3-2: unable to read config index 0 descriptor/all
 usb 3-2: can't read configurations, error -75
 usb 3-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 9
 usb 3-2: device descriptor read/8, error -71
 usb 3-2: device descriptor read/8, error -71
 usb 3-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 10
 usb 3-2: unable to read config index 0 descriptor/all
 usb 3-2: can't read configurations, error -71
 usb 3-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 11
 usb 3-2: device descriptor read/all, error -71
 usb 3-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 12
 usb 3-2: can't set config #1, error -71

 I don't understand what is happening, because it was happily working
not too long ago. I am using the 2.6.15-1-686 kernel. I have no problems
mounting my flash drive using the same ports. Also, I can load the
firmware via the USB1.1 ports, so I don't think there is anything wrong
with the USRP. I am not that familiar with Linux, and I am really stuck
at the moment. Any help would be greatly appreciated.

 Regards

 Lance
Eric B. (Guest)
on 2006-03-30 20:07
(Received via mailing list)
On Thu, Mar 30, 2006 at 06:33:03AM -0800, seph 004 wrote:
>  usb 3-2: can't read configurations, error -71
>  usb 3-2: can't read configurations, error -71
>  usb 3-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 11
>  usb 3-2: device descriptor read/all, error -71
>  usb 3-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 12
>  usb 3-2: can't set config #1, error -71
>
>  I don't understand what is happening, because it was happily working not too long ago. 
I am using the 2.6.15-1-686 kernel. I have no problems mounting my flash drive using the 
same ports. Also, I can load the firmware via the USB1.1 ports, so I don't think there is 
anything wrong with the USRP. I am not that familiar with Linux, and I am really stuck at 
the moment. Any help would be greatly appreciated.
>
>  Regards
>
>  Lance

Sorry, no clue.

Eric
This topic is locked and can not be replied to.