Forum: Ruby problem after rails upgrade

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
jason.wold (Guest)
on 2005-11-18 09:33
(Received via mailing list)
After upgrading rails (via gem update) I am getting a const_missing
error.

$ rails foo
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.3/lib/active_support/dependencies.rb:200:in
`const_missing': uninitialized constant Mapping (NameError)
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionwebservice-0.9.3/lib/action_web_service/protocol/soap_protocol/marshaler.rb:7
        from
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:18:in
`require__'
        from
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:18:in
`require'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.3/lib/active_support/dependencies.rb:214:in
`require'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionwebservice-0.9.3/lib/action_web_service/protocol/soap_protocol.rb:1
        from
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:18:in
`require__'
        from
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:18:in
`require'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.3/lib/active_support/dependencies.rb:214:in
`require'
         ... 11 levels...
        from /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:150:in `activate'
        from /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:38:in
`require_gem_with_options'
        from /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:32:in `require_gem'
        from /usr/bin/rails:17

I'm running on FC3.

$ ruby -v
ruby 1.8.2 (2004-12-25) [i686-linux]

Any help greatly appreciated.

Cheers,
Jason
jason.wold (Guest)
on 2005-11-18 10:45
(Received via mailing list)
On 11/17/05, Jason W. <removed_email_address@domain.invalid> wrote:
>         from 
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.2.3/lib/active_support/dependencies.rb:214:in
>         from /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:38:in
> `require_gem_with_options'
>         from /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:32:in `require_gem'
>         from /usr/bin/rails:17
>
> I'm running on FC3.
>
> $ ruby -v
> ruby 1.8.2 (2004-12-25) [i686-linux]

To answer my own question, the new version must need a newer version
of ruby because after I upgraded to 1.8.3 rails started working again.

Cheers,
Jason
This topic is locked and can not be replied to.