Forum: Ruby on Rails image upload (apache2.0+ lighttpd)

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
Gokhan A. (Guest)
on 2005-12-14 12:58
Hello all,

I use lighttpd 1.4.8 and I have a problem with image uploads.

I tried file_upload plugin, but it is strangely working sometimes and
refuse to work sometimes.

Function in the controller is (@user is loaded in before_filter)

  def update_watermark
    @user.watermark = params[:user][:watermark]
    @user.save
    redirect_to :action => "index"
  end


Model is

file_column :watermark


and my view is

<%= file_column_field "user", "watermark", :size=>10,
:style=>"float:left;width:100px" %>


Error I got is;
The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the request POST /myXC/update_avatar.

Reason: Error reading from remote server


If I try lighttpd without apache, it never times out and waits for
server's response.

So any guess?
Thanks in advance
Gokhan
Kyle M. (Guest)
on 2005-12-14 22:04
(Received via mailing list)
Are you using <form ... enctype="multipart/form-data"> ?
Gokhan A. (Guest)
on 2005-12-14 22:17
Yep that is not an issue

And when I try on My Mac OS X, it works right now (strange I am not sure
if I like it yet), can it be a problem with lighttpd 1.4.7? we are
upgrading it to 1.4.8.

Kyle M. wrote:
> Are you using <form ... enctype="multipart/form-data"> ?
Kyle M. (Guest)
on 2005-12-14 23:11
(Received via mailing list)
Sorry, I have no idea... I'd be interested to hear about the
resolution, when it happens.
This topic is locked and can not be replied to.