Forum: Ruby on Rails User Activation Email won't send on test server

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
Sean C. Hess (Guest)
on 2009-01-14 19:37
(Received via mailing list)
I'm not sure what I'm doing wrong, but the email sends fine from my
local computer. The test server log says that the email was sent, but
it never arrives.  I don't get any errors (not in the log anyway).

I'm using gmail as my smtp server per the following instructions.
http://scottmotte.com/archives/297

Any ideas?

Thanks
~sean
Agustin V. (Guest)
on 2009-01-14 19:44
(Received via mailing list)
This is my ActionMailer Setup in environment.rb

require 'smtp_tls'

ActionMailer::Base.raise_delivery_errors = true
ActionMailer::Base.perform_deliveries = true
ActionMailer::Base.delivery_method = :smtp

ActionMailer::Base.smtp_settings = {
  :address => "smtp.gmail.com",
  :port => "587",
  :domain => "mydomain.com",
  :authentication => :plain,
  :user_name => "removed_email_address@domain.invalid",
  :password => "mypassword"
}

note this setup:
 :domain => "mydomain.com",
 :user_name => "removed_email_address@domain.invalid",

Whit that you identify your google app, in the tutorial say @gmail.com

If you use your gmail acount, put this lines to fire the errors:
ActionMailer::Base.raise_delivery_errors = true
ActionMailer::Base.perform_deliveries = true
ActionMailer::Base.delivery_method = :smtp

and use the tutorial setup.-
Sean C. Hess (Guest)
on 2009-01-14 20:17
(Received via mailing list)
Sweet! Your setup worked. The three lines I was missing were the
perform_deliveries, the delivery_method and the domain in the
settings.

Thanks!
~sean

On Jan 14, 10:43 am, "Agustin Nicolas Viñao Laseras"
This topic is locked and can not be replied to.