Forum: Ruby on Rails server won't start!

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
Jeff M. (Guest)
on 2008-12-24 01:15
Hello,
 I've got an InstantRails 1.7 app (ruby 1.86, rails 2.1.0) that will no
longer start since I rebooted my windows server 2003 machine to complete
some windows updates. However, I also deleted some gems earlier today,
but it started right up perfectly fine. Anyway, here is whats happening:

C:\InstantRails\rails_apps\dejavu>ruby script/server
=> Booting Mongrel (use 'script/server webrick' to force WEBrick)
=> Rails 2.1.0 application starting on http://0.0.0.0:3000
=> Call with -d to detach
=> Ctrl-C to shutdown server
** Starting Mongrel listening at 0.0.0.0:3000
Exiting
C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin32-60/lib/mon
grel/tcphack.rb:12:in `initialize_without_backlog': Bad file descriptor
- bind(2
) (Errno::EBADF)
        from
C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin
32-60/lib/mongrel/tcphack.rb:12:in `initialize'
        from
C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin
32-60/lib/mongrel.rb:93:in `new'
        from
C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin
32-60/lib/mongrel.rb:93:in `initialize'
        from
C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin
32-60/lib/mongrel/configurator.rb:139:in `new'
        from
C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin
32-60/lib/mongrel/configurator.rb:139:in `listener'
        from
C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin
32-60/bin/mongrel_rails:99:in `cloaker_'
        from
C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin
32-60/lib/mongrel/configurator.rb:50:in `call'
        from
C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin
32-60/lib/mongrel/configurator.rb:50:in `initialize'
         ... 14 levels...
        from
C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-2.1.0/lib/command
s/server.rb:39
        from
C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require
.rb:27:in `gem_original_require'
        from
C:/InstantRails/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require
.rb:27:in `require'
        from script/server:3

I tried reinstalling the mongrel gem, but that didn't work. Anybody know
whats going on??

Any and all help is appreciated!!
 - Jeff M.
Jeff M. (Guest)
on 2008-12-24 01:24
Nevermind, I forgot I had a windows scheduled task to start the server
on start up - the server is already up, that's why its getting all
confused... my bad for wasting a post, guys.
This topic is locked and can not be replied to.