Forum: Ruby on Rails odd IRB behavior w/ InstantRails

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
Jeff M. (Guest)
on 2008-11-01 00:14
Hey guys,
 I was trying to play around with Win32::Service using Win32Utils
(http://win32utils.rubyforge.org/). I got it to work on my local machine
(Ruby 1.8.6 without rails, Windows XP), however, I wanted to run the
same tests on my development server which runs Windows 2003 Server and
InstantRails v1.7 (Rails 2.1.0 and Ruby 1.8.6). I ran this command to
install the gem on both machines - in each case I downloaded the gem and
am installing it locally:

  > gem install win32-service  #this is local
  successfully installed win32-service-0.6.1-x86-mswin32-60

using >gem list I am able to see that win32-service (0.6.1) is installed
on both machines.

On my local machine:
  irb(main):001:0> require 'win32/service'
  => true

but doing this on the server 2003 box w/ instantrails results in:

  irb(main):001:0> require 'win32/service'
  LoadError: no such file to load -- win32/service
        from (irb):1:in `require'
        from (irb):1

My co-worker thinks this is due to instantrails not looking in the right
place for the gems... I am still somewhat of a ruby noob, so any and all
help is greatly appreciated!!

Thank you,
 - Jeff M.
This topic is locked and can not be replied to.