Forum: Ruby on Rails Rails extremly slow on WinXP

Announcement (2017-05-07): www.ruby-forum.com is now read-only since I unfortunately do not have the time to support and maintain the forum any more. Please see rubyonrails.org/community and ruby-lang.org/en/community for other Rails- und Ruby-related community platforms.
MarcS (Guest)
on 2007-05-01 02:11
(Received via mailing list)
Hi everyone

I just installed ruby using the latest one-click-installer and rails
with the latest gem.
When I run any generator it takes about 1 minute for it to complete.
There is no output for a minute or so and then everything gets done
within just 2-3 seconds.
Has anyone seens something similar?

thanks
Marc
Brian H. (Guest)
on 2007-05-01 16:13
(Received via mailing list)
An earlier post on this topic mentioned that it can be really slow if
you
have files on a network drive and you're using a wireless card.

While Rails on Windows is slow, it's not *that* slow. I'd expect a g
enerator to take about 10-20 seconds to run.  Are you using a local
database?
MarcS (Guest)
on 2007-05-01 17:44
(Received via mailing list)
thanks for your response.

I have a purely local installation. Everything on this one PC. The
database is also on the same PC.
It happened after I formated my harddrive and installed everything
again.
I didn't use to have any problem with my old install. The generators
worked pretty much instantly back then.
I can't recall what versions ruby and rails I've used on the old
install though.
This topic is locked and can not be replied to.